• Címlap
  • Pályázatok
  • Nemzeti Tehetség Program

Nemzeti Tehetség Program

Ismét, immár harmadik alkalommal került megrendezésre Főiskolánk gyakorló Általános Iskolájában az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, egy tanévet átfogó „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősség vállalási programja a Petőben” c. program.

Az előző alkalommal a gyerekek nézői voltak az improvizációknak, azonban eljött az idő, hogy ők is próbára tegyék kreativitásukat.
A próba nagyszerűen sikerült, a gyerekek bátran, lelkesen vettek részt a különféle improvizációs gyakorlatokban: a képek ismételten magukért beszélnek!

Nemzeti tehetségprogram keretében: Tehetségazonosítás és tehetségfejlesztő műhely a sajátos nevelési igényű gyermekek számára a Petőben 
címmel indult szeptemberben 60 órás tehetségfejlesztő program iskolánkban. 15 gyerek részvételével

Szeptembertől működik a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolájában a tehetségazonosító-tehetségfejlesztő műhely. 15 tanulónk vesz részt a programban. Cél a tehetségfejlesztés, tehetségazonosítás, az önismereti kiteljesedésre, a személyiségfejlesztés. A biztonságos, támogató környezetben az egyedi, és kreatív kifejezésmódok támogatásával kipróbálhatnak szemléletüknek megfelelő képzőművészeti, megjelenítési módokat a gyerekek. Különböző technikák kipróbálásával, személyiségüknek megfelelő megoldásmódokkal, anyagokkal és eszközökkel segítjük őket, hogy megtalálják egyéni alkotási stílusukat.
A "Tehetséggondozó műhely" megvalósítása akadálymentes környezetben, mozgásállapotoknak megfelelő eszközparkkal történik. 
A programban 3 konduktor vesz részt: Tóth Kálmánné, Danczákné Csongrádi Magdolna. 
Programvezető: Vadász Zsuzsanna. Megvalósításban önkéntes segítők segítenek.
A program a Nemzeti tehetségprogram részeként, annak támogatásával valósul meg.